Снимка ПиксабейНа Острова взеха нови мерки в борбата с разпространението с

...
Снимка ПиксабейНа Острова взеха нови мерки в борбата с разпространението с
Коментари Харесай

Великобритания изисква карантиниране за 10 дни в хотел на пристигащите в страната

Снимка Пиксабей

На Острова взеха нови ограничения в борбата с разпространяването с ковид.  Британското държавно управление удостовери, че от 15 февруари влиза в действие наложителното карантиниране по хотели на идващи от огнища на болест в чужбина за тяхна сметка.

Към притежатели на хотели е отправено искане от държавното управление да обезпечават стаи за повече от 1 000 души на ден, излиза наяве от документи, свързани с новата мярка. Пътниците би трябвало да се самоизолират за 10 денонощия, като ще бъдат придружавани от защита при положение, че им се постанова да напущат стаите си. Очаква се междинното възнаграждение за стая ще бъде от порядъка на 80 паунда на вечер, заяви Българска телеграфна агенция.

Лейбъристите в опозицията обявиха, че мярката е прекомерно закъсняла за справяне с навлизащите в страната нови варианти на Covid-19 от чужбина. Хотелите, които са подбрани, са в регионите на по-големите летища, включващи " Хийтроу ", " Гетуик ", " Ландън Сити ", Бирмингам, Бристол, Манчестър, Единбург, Глазгоу и Абърдийн.

Разпоредбата се отнася за английски жители и пребиваващи в страната, които идват от 30 страни, сложени в т.нар.червен лист. Той включва най-много страни в Южна Америка и Африка, където са засечени доста случаи на заразявания с новите варианти. За множеството задгранични жители от рискови страни към този момент е наложена възбрана за пътувания.

Правителството планува нарастване на санкциите за нарушителите. Това, съгласно министрите, ще има възпиращ резултат за искащите да кацат на Острова.

915 души са умряли за последното денонощие. Общо броят на жертвите доближи 110 250, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР